Rybí filé se sýrem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme rozmrazit rybí filé a opláchneme studenou vodou, osušíme a naporcujeme. Pokapeme porce masa citronovou šťávou, posypeme sladkou paprikou a osolíme.
  2. Nastrouháme tvrdý sýr.
  3. Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme porce filé po obou stranách.
  4. Filé i s výpekem rozložíme do pekáče. Potřeme rajským protlakem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Zapékáme 20 minut ve vyhřáté troubě.