Pikantní selské brambory

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Klobása Dunajská 1 ks
Kmín drcený 1 špetka
Pažitka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.
  2. Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.
  3. Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.
  4. 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
  5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.