Pikantní selské brambory
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Pažitka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.
- Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.
- Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.
- 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
- Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.