Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem

Ingredience


Artyčoky 7 ks
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Telecí kýta 6 plátek
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.
  2. Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.
  3. Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.
  4. Podáváme horké s artyčokovým salátem.