Brambory se sýrovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Salám krůtí měkký |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar - tavený |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme ve slané vodě omyté brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a rozkrájíme.
- Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jíšku podlijeme vodou a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 minut.
- V omáčce rozpustíme tavený sýr a osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- Do vymazané zapékací mísy dáme brambory, na ně pórek a uzeninu. Sýrovou omáčkou zalijeme a posypeme strouhaným sýrem.
- 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.