Brambory se sýrovou omáčkou

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Salám krůtí měkký 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar - tavený 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme ve slané vodě omyté brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a rozkrájíme.
  2. Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jíšku podlijeme vodou a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 minut.
  3. V omáčce rozpustíme tavený sýr a osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  4. Do vymazané zapékací mísy dáme brambory, na ně pórek a uzeninu. Sýrovou omáčkou zalijeme a posypeme strouhaným sýrem.
  5. 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.