Plněné brambory se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Brambory |
6 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě brambory 25 minut, aby se nerozvařily.
- Slijeme vodu a brambory ochladíme prudce studenou vodou.
- Brambory necháme ve slupce, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek lžící, aby zůstal centimetr silný okraj.
- Nakrájíme na nudličky slaninu a na pánvi osmahneme.
- Sýr nastrouháme.
- Vydlabanou bramborovou hmotu utřeme s máslem a zakysanou smetanou, vmícháme sýr, slaninu, pažitku, osolíme a opepříme. Směsí naplníme půlky brambor, poklademe na vymazaný plech a 20 minut zapékáme.
- Podáváme se zeleninovým salátem.