Plněné brambory se slaninou

Plněné brambory se slaninou - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Brambory 6 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě brambory 25 minut, aby se nerozvařily.
  2. Slijeme vodu a brambory ochladíme prudce studenou vodou.
  3. Brambory necháme ve slupce, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek lžící, aby zůstal centimetr silný okraj.
  4. Nakrájíme na nudličky slaninu a na pánvi osmahneme.
  5. Sýr nastrouháme.
  6. Vydlabanou bramborovou hmotu utřeme s máslem a zakysanou smetanou, vmícháme sýr, slaninu, pažitku, osolíme a opepříme. Směsí naplníme půlky brambor, poklademe na vymazaný plech a 20 minut zapékáme.
  7. Podáváme se zeleninovým salátem.