Bavette s chobotnicí a cuketou
Ingredience
Bavette |
500 g |
Chobotnice |
600 g |
Cuketa |
300 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chobotnici nakrájíme ostrým nožem na malé kousky.Na velkou pánev dáme 4 lžíce oleje a na něm restujeme najemno nasekaný česnek.Přidáme chobotnici a na mírném ohni vaříme 25 minut za častého míchání.Do pánve přidáme cuketu,petržel a vývar a vaříme 15 minut.Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny do změknutí.Dobře je scedíme a přidáme na pánev k chobotnici,ochutíme pepřem /větší dávkou/ a přidáme zbývající olej.Promícháme a podáváme horké.