Nadýchaný vaječný dezert s jablky

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 400 g
Marmeláda jahodová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle.
  2. Čtyři malé pudinkové formičky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme je jablky. Dobře upěchujeme.
  3. Žloutky utřeme s 60g cukru a vanilkovým cukrem, a vmícháme do nich tuhý sníh ušlehaný z bílků a 20g cukru.
  4. V zapékací misce rozehřejeme a necháme zhnědnout máslo, vlijeme vaječnou směs a pečeme 5min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí nakrájíme na 4 dílky.
  5. Jablečné dortíky z formiček vyklopíme a odstraníme fólii.
  6. Vaječný dezert podáváme s jablečným dortíkem, přelitý rozehřátou jahodovou zavařeninou.