Nadýchaný vaječný dezert s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
400 g |
Marmeláda jahodová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle.
- Čtyři malé pudinkové formičky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme je jablky. Dobře upěchujeme.
- Žloutky utřeme s 60g cukru a vanilkovým cukrem, a vmícháme do nich tuhý sníh ušlehaný z bílků a 20g cukru.
- V zapékací misce rozehřejeme a necháme zhnědnout máslo, vlijeme vaječnou směs a pečeme 5min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí nakrájíme na 4 dílky.
- Jablečné dortíky z formiček vyklopíme a odstraníme fólii.
- Vaječný dezert podáváme s jablečným dortíkem, přelitý rozehřátou jahodovou zavařeninou.