Zapékané brambory se žampiony

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 1 ks
Mléko polotučné 500 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
  2. Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.
  3. Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.
  4. Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.
  5. Nastrouháme sýr.
  6. Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.
  7. Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.
  8. Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.
  9. Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.
  10. Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.