Zapékané brambory se žampiony
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
1 ks |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
- Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.
- Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.
- Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.
- Nastrouháme sýr.
- Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.
- Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.
- Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.
- Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.
- Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.