Bramborová kaše zapečená

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Salám měkký 150 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši.
  2. Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu.
  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše.
  4. Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.