Bramborová kaše zapečená
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Salám měkký |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši.
- Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše.
- Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.