Brambory s vejci a brynzou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.
- Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.
- Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.
- Podáváme se zeleninovým salátem.