Brambory na houbách

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 1 kg
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Pažitka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, po vychladnutí oloupeme a na plátky nakrájíme.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmícháme vejce s mlékem.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, přidáme houby, osolíme, posypeme kmínem a podusíme.
  4. Do vymazané zapékací mísy střídáme vrstvy brambor a hub, končíme vrstvou brambor.
  5. Zalijeme mlékem s vejci a 40 minut zapékáme.
  6. Ozdobíme nakrájenou pažitkou.