Brambory s hermelínem

Brambory s hermelínem - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Kmín drcený 1 špetka
Mléko polotučné 120 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 2 ks
Tuk 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct.
  2. Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky.
  3. Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme.
  4. Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín.
  5. Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou.
  6. 15 minut ještě zapečeme.
  7. Ozdobíme nasekanou petrželkou.