Brambory s hermelínem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mléko polotučné |
120 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks |
Tuk |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct.
- Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky.
- Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme.
- Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín.
- Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou.
- 15 minut ještě zapečeme.
- Ozdobíme nasekanou petrželkou.