Rýžový nákyp se šunkou a sýrem

Ingredience


Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže dušená 700 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme rýži a necháme vychladnout.
  2. Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.
  3. Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.
  4. Osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.
  6. Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.
  7. 30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.
  8. 10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.
  9. Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.