Rýžový nákyp se šunkou a sýrem
Ingredience
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
700 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme rýži a necháme vychladnout.
- Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.
- Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.
- Osolíme, opepříme a promícháme.
- Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.
- Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.
- 30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.
- 10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.
- Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.