Kuřecí rizoto se žampiony
Ingredience
Cibule |
150 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev sterilovaná |
100 g |
Rýže dušená |
1500 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tuk |
150 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.
- Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.
- Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
- Ihned podáváme.