Kuřecí rizoto se žampiony

Ingredience


Cibule 150 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kuřecí prsa 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev sterilovaná 100 g
Rýže dušená 1500 g
Sůl 20 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tuk 150 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.
  2. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
  3. Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.
  4. Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
  5. Ihned podáváme.