Králík na víně

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 4 ks
Králičí maso 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.0625 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme.
  2. Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu.
  3. Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka.