Králík na víně
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
4 ks |
Králičí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.0625 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme.
- Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu.
- Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka.