Jehněčí polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 polévková lžíce |
Citrony |
0.5 ks |
Játra jehněčí |
500 g |
Jehněčí plec |
1 kg |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
- Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
- Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.