Jehněčí polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 polévková lžíce
Citrony 0.5 ks
Játra jehněčí 500 g
Jehněčí plec 1 kg
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 120 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
  2. Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
  3. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
  4. Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.