Zelí nakyselo v pikantním nálevu
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 ks |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř sečuánský |
12 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
450 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelné listy nakrájíme na malé kousky asi 1 x 2.5 cm.Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričky a červený pepř,Chvíli restujeme a přidáme zelí a asi 2 minuty restujeme.Ochutíme solí a cukrem a ještě asi minutu restujeme.Nakonec přidáme sezamový olej,sojovou omáčku a ocet.Dobře promícháme a můžeme podávat.