Zelí nakyselo v pikantním nálevu

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 1 ks
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř sečuánský 12 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelné listy nakrájíme na malé kousky asi 1 x 2.5 cm.Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričky a červený pepř,Chvíli restujeme a přidáme zelí a asi 2 minuty restujeme.Ochutíme solí a cukrem a ještě asi minutu restujeme.Nakonec přidáme sezamový olej,sojovou omáčku a ocet.Dobře promícháme a můžeme podávat.