Cuketový krém

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 500 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Máslo čerstvé 20 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pstruh uzený 140 g
Šalotka 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.
  3. Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.
  4. Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.
  5. Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.
  6. Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.