Cuketový krém
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
500 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pstruh uzený |
140 g |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.
- V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.
- Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.
- Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.
- Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.
- Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.