Bábovka s ořechy

Bábovka s ořechy - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 112.5 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 340 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 20 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme osolenou mouku, žloutky, cukr, smetanu, prášek do pečiva a vanilkový cukr tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Vmícháme do něj mleté ořechy, celé rozinky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut.
  3. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.