Bábovka s ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
112.5 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
340 g |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme osolenou mouku, žloutky, cukr, smetanu, prášek do pečiva a vanilkový cukr tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Vmícháme do něj mleté ořechy, celé rozinky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut.
- Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.