Tvarohový zákusek s meruňkami

Ingredience


Cukr krupice 144 g
Cukr moučkový 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Kompot meruňkový 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 200 g
Olej stolní 125 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 g
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na těsto smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme.
  2. Polovinu těsta nalijeme na vysoký plech vyložený papírem na pečení.
  3. Do zbytku těsta přimícháme 1 lžíci kakaa rozmíchaného v trošce vody a nalijeme na světlé těsto.
  4. Pečeme v předehřáté troubě (na 180°C) asi 20 - 25 minut.
  5. Na vychladlý koláč naskládáme kousky kompotovaných meruněk a potřeme krémem.
  6. Při přípravě krému smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vyšleháme a přimícháme ušlehanou smetanu. Plátkovou želatinu si připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme do krému.
  7. Koláč můžeme nakonec posypat například strouhanou čokoládou. Necháme jej v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.