Králík dušený s vínem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Králičí maso 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Víno červené 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
  3. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
  4. Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.