Králík dušený s vínem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Králičí maso |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Víno červené |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
- Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
- Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.