Pomerančová vajíčka

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Solamyl 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Cukr krupice 70 g
Máslo čerstvé 80 g
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 70 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.
  2. Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.
  3. Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.