Pomerančová vajíčka
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Solamyl |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Cukr krupice |
70 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
70 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 36 porcí
- Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.
- Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.
- Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.