Frankfurtská polévka
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Mléko polotučné |
333 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Paprika mletá sladká |
13.3 g |
Párky jemné |
133.3 g |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Petržel - nať |
6.6 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Tuk |
66.6 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
- Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.