Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 2 l
Mléko polotučné 333 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Paprika mletá sladká 13.3 g
Párky jemné 133.3 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Petržel - nať 6.6 g
Polévkové koření 13.3 g
Tuk 66.6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
  2. Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  3. Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  4. Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
  5. Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  6. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.