Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava

Ingredience


Fazole Fava 340 g
Feferony 1 ks
Majoránka 1 polévková lžíce
Okouník mořský 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole lehce povaříme a oloupeme.
  2. V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.
  3. Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.
  4. Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.