Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava
Ingredience
Fazole Fava |
340 g |
Feferony |
1 ks |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Okouník mořský |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole lehce povaříme a oloupeme.
- V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.
- Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.
- Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.