Švestková bublanina
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Švestky |
600 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.
- Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.