Švestková bublanina

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 150 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Švestky 600 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.
  2. Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.