Hrachovec

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrách loupaný 250 g
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Rýže loupaná 250 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové maso libové 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do kastrolu na sádlo s cibulí a česnekem, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a upečeme (nebo udusíme).
  2. Přebraný hrách a rýži uvaříme a promícháme s upečeným (nebo udušeným) masem i se šťávou. Osolíme, přidáme majoránku a v troubě chvíli zapečeme.
  3. Podáváme se zeleninovým salátem.