Hrachovec
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
250 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Rýže loupaná |
250 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do kastrolu na sádlo s cibulí a česnekem, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a upečeme (nebo udusíme).
- Přebraný hrách a rýži uvaříme a promícháme s upečeným (nebo udušeným) masem i se šťávou. Osolíme, přidáme majoránku a v troubě chvíli zapečeme.
- Podáváme se zeleninovým salátem.