Špekáčky v kapustě
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Špekáčky |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Zasmahneme lžičku papriky a zalijeme šálkem vody.
- Do základu dáme dusit omytou a nakrájenou kapustu a na kostičky nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- Když jsou brambory měkké, přidáme na kostky nakrájené, osmažené špekáčky a přilijeme smetanu. Vše podusíme.
- Podáváme s chlebem.