Špekáčky v kapustě

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Špekáčky 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Zasmahneme lžičku papriky a zalijeme šálkem vody.
  2. Do základu dáme dusit omytou a nakrájenou kapustu a na kostičky nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  3. Když jsou brambory měkké, přidáme na kostky nakrájené, osmažené špekáčky a přilijeme smetanu. Vše podusíme.
  4. Podáváme s chlebem.