Dušený králík s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 10 polévková lžíce
Králičí maso 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Sádlo škvařené 5.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
  2. Potom přidáme okapaný hrášek a ještě podusíme.
  3. Nakonec zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce podusíme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo s noky.