Dušený králík s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
10 polévková lžíce |
Králičí maso |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
5.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme okapaný hrášek a ještě podusíme.
- Nakonec zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo s noky.