Uzené maso v kysaném zelí
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová uzená plec |
600 g |
Zakysaná smetana |
2 dl |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem, vložíme plátky vařených brambor, okmínujeme, opepříme a osolíme.
- Potom na brambory klademe plátky vařeného uzeného masa a pokryjeme je kysaným zelím podušeným na slanině a cibuli. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéci do trouby.