Bifteky z mletého masa
Ingredience
Maso mleté - mix |
600 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Olej stolní |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Vymačkanou žemli rozmělníme, přidáme maso, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
- Ze vzniklé hmoty utvoříme osm tenkých bifteků a po obou stranách je opečeme v rozehřátém oleji.
- Ihned podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou nebo s hořčicí a jemně nasekanou cibulí.