Srbské marinované kuře

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kuře 1200 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme
  2. doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.
  3. Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.
  4. Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.