Srbské marinované kuře
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme
- doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.
- Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.
- Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.