Rybí šátečky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapr obecný 400 g
Kečup 4 polévková lžíce
Lečo sterilované 500 g
Listové těsto 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, zasypeme paprikou, přidáme lečo, kečup, prolisovaný česnek, sůl a vše podusíme,
  2. přidáme dušené rybí maso, znovu chvíly podusíme a nakonec přidáme vejce.
  3. Necháme srazit a odstavíme. Těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, naplníme směsí, přehneme okraje do čtverce a stlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě, dozlatova.