Rybí šátečky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
400 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Lečo sterilované |
500 g |
Listové těsto |
500 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, zasypeme paprikou, přidáme lečo, kečup, prolisovaný česnek, sůl a vše podusíme,
- přidáme dušené rybí maso, znovu chvíly podusíme a nakonec přidáme vejce.
- Necháme srazit a odstavíme. Těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, naplníme směsí, přehneme okraje do čtverce a stlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě, dozlatova.