Velikonoční koláče
Ingredience
Cukr krupice |
12 kostka |
Droždí |
0.75 kostka |
Majonéza |
100 ml |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do vlažného mléka zamícháme kvasnice a trochu cukru. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, přidáme cukr, žloutky, majonézu, olej a kvásek. Vymícháme těsto a necháme na teplém místě kynout.
- Po vykynutí z těsta tvoříme malé koláčky, které potřeme máslem a plníme libovolnou směsí (např. makovou, tvarohovou nebo povidlovou).
- Koláčky posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia dozlatova.