Uzená kambala v páře
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
4 ks |
Čaj uzený sypaný |
4 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Fenykl obecný |
1 špetka |
Kambala |
600 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mangold |
300 g |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy.
- Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje.
- Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso.
- Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min.
- Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem.
- Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou.