Uzená kambala v páře

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 4 ks
Čaj uzený sypaný 4 kávová lžička
Citrony 1 ks
Fenykl obecný 1 špetka
Kambala 600 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Mangold 300 g
Olej olivový 70 ml
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 40 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy.
  2. Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje.
  3. Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso.
  4. Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min.
  5. Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem.
  6. Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou.