Semifreddo ze zelených jablek
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
55 g |
Jablka |
3 ks |
Jahody zahradní |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.
- Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.
- Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.
- Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.
- Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.