Semifreddo ze zelených jablek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 55 g
Jablka 3 ks
Jahody zahradní 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.
  2. Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.
  3. Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.
  4. Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.
  5. Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.