Salát ze smažené zeleniny

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Estragon 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 230 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Ořechy Kešu 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Štěrbák zahradní 0.5 ks
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Estragon /čerstvý/zbavíme lístků a nadrobno nakrájíme,zázvor-asi 5 cm oloupeme a nadrobno nakrájíme.Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a dáme do misky.Přelijeme marinádou.
  2. Tu připravíme smícháním estragonu se zázvorem,cukrem,sójovou omáčkou,solí a kořením.Necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu.
  3. Kuřecí nudličky vyndáme z marinády a dáme asi na 3 minuty osmahnout na rozpálený olej na pánev.Přilijeme zbylou marinádu a povaříme asi 3 minuty.
  4. Hlávkový salát nakrájíme a naaranžujeme na talíř spolu s listy endivie.Na ně dáme mrkev nakrájenou na tenké proužky,kešu oříšky a osmažené kuřecí nudličky.Můžeme podávat.