Salát ze smažené zeleniny
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
230 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Štěrbák zahradní |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Estragon /čerstvý/zbavíme lístků a nadrobno nakrájíme,zázvor-asi 5 cm oloupeme a nadrobno nakrájíme.Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a dáme do misky.Přelijeme marinádou.
- Tu připravíme smícháním estragonu se zázvorem,cukrem,sójovou omáčkou,solí a kořením.Necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu.
- Kuřecí nudličky vyndáme z marinády a dáme asi na 3 minuty osmahnout na rozpálený olej na pánev.Přilijeme zbylou marinádu a povaříme asi 3 minuty.
- Hlávkový salát nakrájíme a naaranžujeme na talíř spolu s listy endivie.Na ně dáme mrkev nakrájenou na tenké proužky,kešu oříšky a osmažené kuřecí nudličky.Můžeme podávat.