Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí

Ingredience


Brambory 700 g
Celer řapíkatý 300 g
Fenykl obecný 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 300 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Salát hlávkový 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.
  2. Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.
  3. Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.
  4. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.
  5. Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.
  6. Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.
  7. Ihned podáváme.