Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí
Ingredience
Brambory |
700 g |
Celer řapíkatý |
300 g |
Fenykl obecný |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Salát hlávkový |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.
- Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.
- Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.
- Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.
- Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.
- Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.
- Ihned podáváme.