Plněná stehna z perličky
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
100 g |
Kapary sterilované |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Perlička |
2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky.
- Stehna rozkrojíme, rozevřeme, vykostíme a ochutíme solí a pepřem. Játra i s kapary a šalotkou vyjmeme, necháme okapat a poklademe na maso. Stehna uzavřeme a sešijeme kuchyňskou nití do původního tvaru.
- V pánvi rozehřejeme máslo a maso pod pokličkou na mírném ohni restujeme cca 15min. Poté obrátíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, cibuli nakrájenou nadrobno a větvičku rozmarýnu. Zvýšíme teplotu, orestujeme brambory, podlijeme zbytkem vína a zakryté necháme dojít cca 20min. Dochutíme solí a pepřem.
- Z hotových stehýnek odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s brambory posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem.