Plněná stehna z perličky

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 100 g
Kapary sterilované 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Perlička 2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky.
  2. Stehna rozkrojíme, rozevřeme, vykostíme a ochutíme solí a pepřem. Játra i s kapary a šalotkou vyjmeme, necháme okapat a poklademe na maso. Stehna uzavřeme a sešijeme kuchyňskou nití do původního tvaru.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a maso pod pokličkou na mírném ohni restujeme cca 15min. Poté obrátíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, cibuli nakrájenou nadrobno a větvičku rozmarýnu. Zvýšíme teplotu, orestujeme brambory, podlijeme zbytkem vína a zakryté necháme dojít cca 20min. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Z hotových stehýnek odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s brambory posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem.