Parmice na páře s česnekovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Estragon |
1 špetka |
Mléko polotučné |
50 ml |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Oregano sušené |
1 špetka |
Parmice |
160 g |
Petržel - nať |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x.
- Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme.
- Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky.
- Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem.
- Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme.