Parmice na páře s česnekovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Estragon 1 špetka
Mléko polotučné 50 ml
Olej olivový 2 kávová lžička
Oregano sušené 1 špetka
Parmice 160 g
Petržel - nať 1 špetka
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x.
  2. Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme.
  3. Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky.
  4. Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem.
  5. Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme.