Nejlepší tvarohová bábovka

Nejlepší tvarohová bábovka - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 328 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 425 g
Poleva čokoládová 100 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
  3. Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou.