Nejlepší tvarohová bábovka
Ingredience
Cukr moučkový |
328 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
425 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
- Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou.