Vejce zapečená v šunkové omáčce

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 4 špetka
Sůl 0.3 kávová lžička
Šunka dušená 120 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si z másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
  2. Nakrájíme šunku na jemné kratší nudličky a přidáme do omáčky.
  3. Vymažeme máslem 4 zapékací misky, do kterých rozdělíme připravenou omáčku a do každé rozklepneme po jednom vejci. Vejce osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám bílky ztuhnou.
  4. Podáváme s bramborem.