Kuře nadívané

Ingredience


Játra kuřecí 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.
  2. Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.
  3. Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.
  4. Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.
  5. Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.