Čerstvý ananas s mascarpone, kokosovým mlékem a malinovou omáčkou

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr moučkový 6 polévková lžíce
Maliny 0.5 kg
Mascarpone 250 g
Mléko kokosové 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na krém smícháme mascarpone se 3 lžícemi cukru a zlehka vymícháme do hladké konzistence.
  2. Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme 4 lžíce cukru a krátce povaříme. Poté propasírujeme přes cedník a vzniklou dřeň necháme chladit 10-15min v lednici.
  3. Ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kokosové mléko smícháme se zbytkem cukru.
  4. Na talíře naskládáme postupně na sebe vždy cca 5-6 plátků ananasu, proložíme krémem, kolem opatrně nalijeme sladké mléko a do něj malinovou dřeň. Můžeme dozdobit snítkou máty a ihned podáváme.