Rajčatová polévka s ricottovými nočky
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rohlíky bílé |
0.5 ks |
Sůl |
1 ks |
Sýr Ricotta |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.
- Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
- Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.