Rajčatová polévka s ricottovými nočky

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 100 g
Pepř černý mletý 1 ks
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Protlak rajčatový 80 g
Rohlíky bílé 0.5 ks
Sůl 1 ks
Sýr Ricotta 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.
  2. Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
  3. Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.