Telecí bochánky s čekankou

Ingredience


Čekanka 400 g
Citrony 1 plátek
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Telecí svíčková 12 plátek
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.
  3. Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.
  4. Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.