Telecí bochánky s čekankou
Ingredience
Čekanka |
400 g |
Citrony |
1 plátek |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Telecí svíčková |
12 plátek |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.
- Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.
- Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.
- Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.