Nákypy s ricottou a špenátem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 120 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 g
Sýr Ricotta 160 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.
  2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.
  3. 100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.
  4. Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.
  5. Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.