Nákypy s ricottou a špenátem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 g |
Sýr Ricotta |
160 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.
- Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.
- 100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.
- Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.
- Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.