Bramborový nákyp s kotletami
Ingredience
Brambory |
750 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
350 ml |
Hrášek mražený |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 ks |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřové kotlety |
8 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.
- Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
- Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.