Bramborový nákyp s kotletami

Ingredience


Brambory 750 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 350 ml
Hrášek mražený 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 ks
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřové kotlety 8 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.
  2. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  4. Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.