Kakaová bublanina
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
85 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Sirup višňový |
50 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Višně |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
- Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
- Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.