Kakaová bublanina

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 85 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Sirup višňový 50 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Višně 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
  2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
  3. Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.