Kuře na paprice II
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.
- Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.
- Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.
- Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.