Kuře na paprice II

Kuře na paprice II  - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.
  2. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.
  3. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.
  4. Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.