Kuře na rajčatech a smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 1 hrst
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 3 ks
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, rozčtvrtíme a osolíme.
  2. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžičku nakrájené petrželové natě a drobně pokrájené houby. Jakmile šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a osmahneme.
  3. Na tento základ vložíme připravené kuře, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podusíme, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, mírně povaříme a odstavíme.
  4. Pokrm necháme ještě zhruba půl hodiny odstát na teple, aby omáčky prolnula masem.
  5. Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme nasekanou petrželovou natí.