Kuře na rajčatech a smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
1 hrst |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře očistíme, rozčtvrtíme a osolíme.
- Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžičku nakrájené petrželové natě a drobně pokrájené houby. Jakmile šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a osmahneme.
- Na tento základ vložíme připravené kuře, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podusíme, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, mírně povaříme a odstavíme.
- Pokrm necháme ještě zhruba půl hodiny odstát na teple, aby omáčky prolnula masem.
- Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme nasekanou petrželovou natí.